torstai 28. marraskuuta 2013

Joulunodotusta parakeissa


Saatoimme juuri viettää viimeistä marraskuuta parakkikoulussamme... Ensi marraskuussa meidän pitäisi suunnitelmien mukaan olla jo uudessa koulussa.

Kävin raksalla tiistaina, ja siellä näytti jo ihan erilaiselta kuin vielä lokakuussa. Uudisosan seinät ovat pystyssä, ja vanhalla puolella oli paljon tuoreita betonivaluja eri puolilla.

Olemme miettineet sisustuspintoja ja värejä. Perusvalinnat on nyt tehty arkkitehtien kanssa sellaisilla periaatteilla, että
* yleisilme on mahdollisimman ajaton ja aikaa kestävä
* lattioiden ja seinien väritys on niukka ja harmoninen, väriläikkiä tuodaan irtokalusteilla
* eri värisiä kerroksia tai osastoja ei tule, vaan perusvärit ja pinnat ovat kaikkialla samaa värimaailmaa.

Filosofisesti tämä linjaus viestittää, että koko rakentuva Keskuskoulu, kaikki lapset ja aikuiset, kaikki tilat ja toiminnot ovat samaa yhtenäistä yhteisöä, toivottavasti niin henkisesti kuin fyysisesti. Todennäköisesti valittuja klinkkereitä ja väliovia katselevat vielä oppilaittemme lapsetkin, eivätkä tämän hetken trendivärit liene heidän makuunsa vuonna 2035. Sen sijaan ruokalan tuolit tai aulan sohvat voidaan silloin helpommin uusia, jos valitsisimme nyt vaikka muodikkaat limenvihreät...

Tulossa on toinen joulumme evakossa. Sekin saattaa olla viimeinen evakkojoulu :). Ensi vuoden kuusijuhlat pidetään uuden koulun salissa, mikäli uskomme suunnitelmiin. Ja miksi emme uskoisi, rakennusprojekti on tällä hetkellä aikataulussaan.

Perjantaina vietämme tunnelmallista adventtijuhlaa Yhteiskoulun salissa, ja riemukkaita pikkujouluja oppilaat viettävät luokissaan!

Hyvää Joulunodotusta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti