torstai 19. joulukuuta 2013

Joulun juurilla

Kenraaliharjoitus kirkossa on pidetty, ja jälleen kerran ”kaaos” on muovautumassa  rauhallisen juhlavaksi ja tunnelmalliseksi joulujuhlaksi!

Viime jouluna joulujuhlamme oli jouluvaellus lumisessa Paltanmäen metsässä.
Päätimme, että emme tee siitä toisintoa, vaan jätämme sen ainutkertaiseksi helmeksi muistojen helminauhaan. Hyvä päätös, koska tänään polku olisi liukas ja musta!

Tänä vuonna pidämme siis perinteisemmän  joulujuhlan kirkossa. Kaikki luokat pääsevät nytkin esiintymään. Kuusijuhlan perinteisiin kuuluu  joululauluja, runoja, tonttuesityksiä, näytelmiä ja Enkeli taivaan. Tänään varmaan näemmekin kirkkojuhlassamme vähemmän tonttuja ja enemmän enkeleitä!

Perinteinen joulukuvaelmakin on ohjelmassa, mutta sen toteutustapa on päivitetty tälle vuosikymmenelle. 4. -luokkien solu on näyttänyt viime päivät elokuvastudiolta ja teatterin puvustamolta. Auli-opettajan pöytä on ollut kuin audiovisuaalinen komentokeskus, ja Pekan luokassa green screen – sermi ja mäkki ovat oleet ahkerammassa käytössä kuin kynät ja kumit. Tätä tulevien medianomien intoa ja paloa olen ihaillut!

Jos nyt olisi ensimmäinen joulu, jos enkeli ilmestyisi yöllä Orivedellä ja kertoisi joulun ilouutisen, hän ei kertoisi löytäisi kuulijoiksi paimenia, vaan ehkä yövuorossa olevia taksinkuljettajia, sairaanhoitajia tai aamulehdenjakajia. Hän sanoisi varmaan näin:

”Moro! Älkää te pelästykö, mää sanon ny teille oikee ilose asia ja se koskee kaikkia muitaki.
Teille o just tänää syntyny Vapahtaja, Taavetik kaupunkissa, joka on nääs Ristus herra. Ja semmosem merkim mää anna, että sel lapse löyrätte, ku se o meinaa kapaloitu ja makaa siä seimessä.”

Enkeli kertoisi ilosanoman arjen keskelle, niin kuse olis Mansessa tai Orivedellä sanottu. Tarinan voi lukea kokonaan Tampereen kiälellä Pertti Kallion Jouluevankeliumista Tampereen murteella.

Oppilaat kertovat joulujuhlassamme tänä iltana joulun sanomaa ja välittävät joulun tunnelmaa niin, kuin me Keskuskoulun parakeissa olemme sen tänä jouluna tulkinneet.

Palaan ”pulpettiini” vähän pidemmän vuosilomapätkän jälkeen Nuutin päivänä 13.1.2014.

Tunnelmallista Joulua toivotan kaikille! Ja kiitän jälleen yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti